Didem Nur Güngören'in durumlar, kitaplar ve şeyler üzerine, yayınlanmış -bazen de yayınlanmamış- muhtelif edebi yazıları... Tarih aralığı da 1999-2010 gibi... Hepsi bir arada temiz temiz...



Kendiliğinden Poetik Durum(lar)

2004-2006 arasında yine başka bir grup deli bozuk, Otium adında bir internet dergisi yayınlamaktaydı. Herkesin kendisine ait bir bölümü vardı dergide, bu yazılar da o dergide çeşitle tarihlerde online olarak yer aldılar.


Haberlerde gördüm, St. Petersburg’un tüm ağaçlarını tırtıllar sarmış. St. Petersburglular dertli, ağaçlar büyük bir hızla kelleşiyor üstelik tırtıllar üzerlerine düşüyor. “Isırmıyorlar ama evinizde beslemek istemezsiniz” diyor biri. Uzmanlar ise oldukça endişeli, ilaçlarla tırtılların ancak %50’sinden kurtulabileceklerini, tehlikenin seneye de devam edeceğini söylüyorlar.
Benzer bir haber de geçen sene bir kaç gün boyunca televizyonlardan verilmişti. Adapazarında olsa gerek, bir köprüyü bir beyaz kelebek kolonisi ölmek için seçmiş, toplu halde köprüye neredeyse diz boyu yığıldıklarından köprü işlemez olmuş, kapatılmıştı.
7. kattaki evinizi birdenbire saran karıncalar sizin de hiç dikkatinizi çekti mi?

Hiç yorum yok: