Didem Nur Güngören'in durumlar, kitaplar ve şeyler üzerine, yayınlanmış -bazen de yayınlanmamış- muhtelif edebi yazıları... Tarih aralığı da 1999-2010 gibi... Hepsi bir arada temiz temiz...



en cours

"kusursuz. sevilen şeyleri anlatma lugatından. kaç kaç kaç, dön gel. uzun uzun kaç. uzun uzun soluklan. soluklanırken etrafına bak. sonra bir daha kaç. neler taşınacak. dökülüyorlar mı? hafifleniyor mu? gitgide. olgunluk. başka neler ? iç huzuru. dinginlik. dinlen dinlen dinlen. yürümek yetmez. koşmak da yetmez. durmak hiç. çöz. en çok saçlarını. karşılara bak. gözlerin de yuvalarından fırlasın. şaşkınlık içinde ol. hep şaşır. yorulma. sesler dinle. temas et. ağaçlar, kuru yaprak, at kestanesi. hava berraklaşsın. ağaçlar yukarılardan asılmış gibi. sen bak. çıkışlar ara. uzun uzun bakın. sağ ve sol. ön ve arka.

bunlar birbirine karşıcak illa ki. yakınlık tensel olanla, aşk yakınlıkla, tensel olan uzun uzun uyumakla. radyolar, arabalar, otobüsler, hatlar, arkadaşlar, yemekler, içkiler, sofralar. gençlik. ateş. yorulmak nedir bilme. kalk kalk kalk. kaçırma. kaç. bunları al eline, bak bak, bir yana bırak, başkalarını al. dilim dilim kes, soy. her şey senin için. her şey senin için.
bu vakitleri kaybetme. yazıklar etme.

yoğun yoğun. bir gecede olmaz. dur ama öyle değil. hafif eğri. sert, biraz. kollarını kaldır, çarp. değ. istifle. döndür bunları. etrafında dön. kapılar aç, kapılar kapa. çok bekleme. sabırsız olma. bir adımda değil, uzun uzun yürüyerek, bacaklarını açmadan. sevilmeyi bil. herşeyi bilmeyi bil. gönlü yüce olmayı bil. unutmayı bil.

unutma. kafanda, çakılı, mıh. karşıdan karşıya geçerken sağa ve sola bak. sonra ileriye.
ağır ağır.

al. al. al. meydanları, ağaçları, ışıkları, suları.

arzusuz durma. "

Hiç yorum yok: